Cykla med din hund

Man ser oftare och oftare folk som är ute och cyklar med sina hundar, eller personen i fråga cyklar med hunden i koppel, är det personen som är lat eller är det ett bra sätt?

Ofta kan det faktiskt vara bra, de flesta hundar tycker att det är kul att springa, men man får ju dock inte cykla fortare än vad hunden klarar av att springa utan att plågas, men vad finns det annars att tänka på för att hunden ska njuta så bra som möjligt av cykelturen?

Till att börja med kanske man ska cykla på underlag som är bra för hunden att springa på, kanske skogsvägar, stigar eller liknande, inte optimalt att cykla på landsväg då för hundens tassar. Optimalt är nog skogsstigar med din mountenbike eller liknande.

Men andra saker man bör tänka på när man cyklar med hunden är vatten, det är inte bara du som behöver vatten, även hunden blir trött och behöver vätska, speciellt om man är ute och cyklar en varm sommardag. En annan sak då du är ute och cyklar en sommardag är hundens päls, se till att hålla pälsen väl trimmad när ni ska ut och cykla för att inte hunden ska bli onödigt varm. Pälsen fungerar ju som en jacka för hunden, tänk dig själv att vara ute och springa en solig sommardag i dunjacka. Se därför till att införskaffa dig in passande hundtrimmer med rätt skär och styrka för att passa just din hund. Se därefter till att ha som vana att trimma hunden innan varje cykeltur, om det sker ofta kanske det räcker med någon gång i mellan åt. När du ser att det börjar bli tungt och varmt för hunden.

Sen är det bara ut och cykla. Så kort och gott, sunt förnuft, håll hunden kall med hjälp av vatten och vältrimmad päls.