Förberedelser för tävlingssommaren

Vägarna är äntligen sopade och solen börjar värma, året cykelsäsong ligger i startgroparna! De rena vägarna är ett sant nöje för både vardagscyklister och tävlingscyklister. Risken för punktering eller att helt enkelt vurpa i gruslassen i kurvorna är minimala till skillnad från resten av året. Vissa städer väljer att spara in en slant genom att köpa in billigare grus med vassa kanter vilket ställer till stora problem för oss cyklister. Den sparade slanten gäller tyvärr inte oss som drabbas av det. Har man riktig otur kan man behöva byta slang och däck flera gånger om året.

Nog om vinterns tråkigheter, det är våren och sommarens antågande som ska få ta plats här. Personligen ser jag mest fram emot sommarens tävlingar runt om i landet. Oavsett om det är stora nationella tävlingar eller ett lokalt lopp så brukar det vara otroligt roligt att delta. Folk passar på att ha picknick på gräsmattorna runt målgången och inte sällan är det stora jippon runt om. Många orter har cykeltävlingar både för motionärer och proffs vilket gör att alla kan köra på sina villkor.

Då jag helst vill utnyttja semestertiden till både nytta och nöje brukar vi kombinera loppen med husvagnsutflykter runt om i landet. Barnen och sambon kan ha roligt på campingen medans jag utforskar omgivningarna på två hjul. När det sen är tävlingsdags har jag hejaklacken på plats. Det största loppet jag planerat in i sommar är Vätternrundan vilket kommer bli en riktig utmaning. Förhoppningsvis är vädret lagom molnigt, ljummet och helst utan regn.

Genom mitt jobb har jag haft möjlighet att leasa bil och när vi valde fordon såg jag till att få en bil som både får dra husvagn och får plats med all packning vi behöver. På www.leasabil24.se får man offerter från de bilhandlare som matchar ens krav och man kan sen välja i lugn och ro. Företagsleasing är inte så dumt!