Tips på återhämtning efter cykelrundan

I våras cyklade jag Vätternrundan och jag måste erkänna att det va det bästa och det värsta jag någonsin har gjort. Plågan att ta sig runt för mig som inte är elitcyklist utan mer en glad motionär, men samtidigt den sköna känslan när man rullar över mållinjen efter dessa 30 mil. 

När jag kom hem från Motala där jag gick i mål orkade jag ingenting, jag låg i sängen nästan en hel dag med laptoppen i knät och kikade. Jag trillade då in på en väldigt inspirerande webbplats som hade samlat lite lokala hotell med spaanläggningar man fick tillgång till om man låg över en natt. Eftersom jag mådde som jag mådde så tyckte jag att jag va värd en liten avkopplande natt så sökte runt på lite olika weekends och kom sedan fram till att en spa weekend skulle vara det absolut optimala i min situation för att återhämta kroppen lite ordentligt.

Som en snabb kur för att komma på benen. och jag måste säga, lika tungt som det va att cykla 30 mil, lika skönt va det att sedan ligga i en varmtempererad pool på ett lokalt spahotell i Jönköping, staden där jag bor.

På webbplatsen som vi inte behöver göra reklam för här kunde du hitta alla spa weekend hotell i Sverige och dessutom grupperade efter regioner så du hittar ett nära dig. Man kanske inte alltid är sugen på att åka så långt för att ta en spa weekend, ofta finns det väldigt bara anläggningar i just din stad, och väl inne känns det som man befinner sig på en helt annat plats.

Så mitt tips till dig som kanske också nyligen cyklat ett långt lopp, och känner dig riktigt sliten i kroppen, åk iväg på en spa weekend och du blir som en helt ny människa igen!